Kokį maistą gaminti keliaujant kemperiu?

Kelionės kemperiais suteikia galimybę ne tik pamatyti pačias gražiausias pasaulio šalis, tačiau taip pat ir atrasti savyje visiškai kitą žmogų. Tokį žmogų, kuris mėgsta nuotykius ir juos išbando, tokį, kuris pagaliau laiko turi sau, galiausiai, tokį, kuris turi laiko naujo maisto atradimui bei gaminimui.

Kadangi kemperiuose būna integruota kokybiška maisto gaminimo sistema, juolab, dažniausiai, kempinguose galima rasti laužavietes bei BBQ vietas – todėl tai puiki galimybė ant laužo kepto maisto išsiilgusiems keliautojams. Tiesa, keliaujant vienus patiekalus gaminti patogiau, kitus – sunkiau, nes vieniems reikalingas didesnis pasiruošimas ir organizavimas nei kitiems. Bet kuriuo atveju būtina nepamiršti, kad kelionės metu mityba yra labai svarbi, todėl tai į tai turi būti žiūrima atsakingai bei pats maistas turi būti gaminamas taip, kad nesukeltų blogų komplikacijų tolimesnėje kelionės eigoje.

Kelionių metu – labai svarbios sriubos

Dažniausiai kelionių metu gyvename visiškai kitokiu rimtu nei buvome pratę. Štai todėl labai svarbu pasirūpinti savo organizmu, kad jis kuo geriau jaustųsi. Dažnos kelionės metu keliautojai pradeda skųstis virškinimo sistema, o tai įvyksta dėl nesubalansuotos ir dažniausiai greitos mitybos. Tokiais atvejais atsiranda vidurių užkietėjimas ar kitos komplikacijos.

Tokiu atveju reikia kasdieninę mitybą papildyti sriubomis, kurios padės Jums geriau jaustis. Kemperio virtuvėlėje gaminti sriubas tikrai yra gana paprasta ir tai nereikalauja daug laiko, viskas taip pat – kaip ir namuose. Procesą galima pagreitinti naudojant šaldytas daržoves, kurias galima laikyti mini šaldymo kameroje. Tokiu atveju sumaišykite jas su kruopomis ar kitomis daržovėmis, pagardinkite prieskoniais ir mėgaukitės šiltu maistu, kuris palengvins bendrą savijautą bei sutvarkys virškinimo problemas.

Mėsos grilinimas – vienas didžiausių malonumų

Kadangi šiais laikais daugeliui žmonių mėsa yra kasdieninės mitybos dalis, suprantama, kad kelionių metu taip pat norisi ja mėgautis. Ją galima kepti keptuvėje tačiau, kelionės metu, esant daugybei laužaviečių tai daryti geriausia ant lauže. Tokiu atveju mėsa įgauna malonų dūmo kvapą ir patiekalas tampa dar skanesniu.

Žinoma, mėsos patiekalai turi būti gardinami daržovėmis. Tuomet patiekalas bus sveikesnis ir naudingesnis Jūsų organizmui, bei bus pasisavinama daugiau jėgų tolimesnei kelionei.

Sumuštiniai – žygių metu

Jeigu nemažai laiko leisite ne tik kemperiuose, tačiau ir žygiuose, kurių metu bus galima kuo artimiau susipažinti su regionais – tokiu atveju siūlome pasigaminti sumuštinių ar tortilijų, kurias valgyti paprasta bei nereikalauja daug vietos kuprinėje. Geriausia kemperyje turėti sumuštinių keptuvę, kurioje būtų galima pagaminti ir karštus užkandžius. Tokiu atveju jie ne tik gražiai apskrus, tačiau taip pat ir išliks šilti įsidėjus į specialius termosus ar tiesiog įvyniojus į foliją, o šiltas maistas, dėl greitesnio virškinimo visada naudingesni .

Skysčiai – labai svarbu

Kelionių metu reikia aprūpinti savo organizmą skysčiais, kad ne tik nehidratuotumėte, bet ir palaikytumėte funkcionalią virškinimo sistemą. Geriausia kemperyje turėti arbatinuką, kuris padės pagaminti ne tik pačias skaniausias arbatas, kurios šildytų šaltais vakarais bet ir karštos kavos, kuri užtikrintų gero ryto pradžią.

Kemperis yra tarsi mini namelis, todėl kaip ir namuose, taip ir čia – galima rasti viską, ko gali reikėti reikėti kelionės metu. Dažniausiu atveju dėl įrengtos įrangos būna galimybė gaminti tokį maistą, kokio širdis geidžia. Svarbu tik nepamiršti, kad keliaujant reikia planuoti ne tik savo kelionės maršrutą, bet ir mitybos planą, tam, kad kasdien valgomas maistas būtų skanus, subalansuotas ir sveikas.

1 Map

SUSISIEKITE SU MUMIS!


Esame pasiruošę bet kuriuo metu atsakyti į visus Jums rūpimus klausimus. Turite pageidavimų? Kažką norite sužinoti? Leiskite mums atsakyti į visus Jūsų klausimus.

+370 655 38880

Kirtimų g. 2, K5, LT-02300 Vilnius

© 2016 "puikuskemperiai.lt". Web dizainas ir programavimas WebPower